Tuesday, March 17, 2009

Krämig svamspoppa


rå inspiration från love raw - http://loveraw.blogspot.com/2008/08/frukostmuffins-krmig-svampsoppa-och.html

* Marinera 5-6 champinjoner i olja och tamari el. soya den tid du har över. Dvs över natten el. 5 min..
* Blötlagda cashewnötter ca 1 dl som svällda.
* Majsen från en majskolv (ta en kniv och såga av majsen, krävs lite teknik ;)
* Späd med vatten till önskad konsistens, mer vatten gör dock att mixerbladen roterar mer effektivt och du får en smooooth soppa!
* 1/2-1 selleristjälk
* 1/2 röd tärnad paprika
* 1 msk lök
* Citronsaft från 1/2 citron
* 1 tsk vitlökspulver el. 1/2 vitlöksklyfta
* Himalayasalt, det rosa saltet
* Några puffar cayennepeppar och nån nypa curry
* Lite fin buljong (frivilligt för svampmarinaden ger "buljong")
* 1 nypa muskotnöt - ETT MÅSTE!!! :D
* vitpeppar och stora mängder färsk persilja

Ok börja med att mixa alla ingredienser utom några svampar, lite av persiljan och paprikan. Detta ska du ha till dekoration och hela bitar i soppan. Här är muskotnöten och citronen jätteviktiga smaksättare märkte jag. Muskoten gör hela soppan på något vis. Annars förknippar man muskot kanske med stuvad mat, re-claima muskoten från alla gamla slabbiga stuvade rätter utan näring säger jag! Upptäck nya användningsområden för den.

No comments:

Post a Comment